• Удружење

  Удружење

  Oкупљање чланова Удружења ради обогаћивања (увећања) њиховог стручног знања
 • Инжењера

  Инжењера

  Oкупљање чланова Удружења ради обогаћивања (увећања) њиховог стручног знања
 • Електротехнике

  Електротехнике

  Oкупљање чланова Удружења ради обогаћивања (увећања) њиховог стручног знања
 • 1
 • 2
 • 3
Освојен највиши врх Прења - Зелена глава

Освојен највиши врх Прења - Зелена глава

Удружење инжењера електротехнике Републике Српске је, у периоду од 09. до 11. септембра 2022. године, организовало пету по реду планинарску акцију за чланове и пријатеље овог удружења. Овог пута освојен је највиши врх планине Прењ, Зелена глава (2103 мнв).

Прењ је по многима најатрактивнија и најљепша, али и најсуровија планина у Босни и Херцеговини. Протеже се на око 600 km2 у централном диjелу Динарског планинског вијенца, Југо-западно од Сарајева, а између градова Коњица и Мостара. Окружују га језера (природна и вјештачка) Борачко, Јабланичко, Грабовичко, Салаковац, као и ријеке Неретва, Љута, Неретвица, Бијела и Дрежанка. Одликују је живописни кречњачки врхови и изузетни видиковци. Прењ је планина изузетне природне љепоте, која има укупно 11 врхова изнад 2000 мнв. Због своје величине и окружења добила је синоним босански Хималаји.

У једнодневној планинарској акцији деветочлана екипа се попела на Зелену галву (2103 мнв) која је највиши врх Прења. Кренули смо комбијем од Борачког језера (420 мнв), гдје смо били смјештени у кампу Борашница, до Црног поља одакле води добро обиљежена планинарска стаза пут планинске кућице Језерце. Први дио пута иде кроз шуму. Удаљено око сат времена ходања од полазне тачке налази се извор сакривен у стијени са лијеве стране, Пицино врело. Да би дохватили воду из њега, морате се попети неколико метара уз стијену, и онда завући у пукотину из које можете заграбити воду. Недуго затим излази се из шуме и остатак пута до Језерца води пољем.

На Језерцу код истоимене планинске куће (1650 мнв) је идеално мјесто за одмор. Снагу смо вратили окријепивши се сушеним воћем и хладном водом са оближњег планинског врела.

Од Језерца смо кренули ка седлу и самом врху, где нам је требало још око два сата. Успон је дјелимично осигуран сајлама, које служе да сигурније прођемо кроз усјеке. Укупно смо препјешачили око 21km и негдје близу 1700m успона.

На самом врху, као награда за уложени напор, пружа се величанствен поглед на остале врхове овог планинског масива: Лупоглав, Отиш, Херач, Велика Капа и др. као и оближње планине Височица, Бјелашница, Битовња, Чврсница, Вележ и Црвањ. Након фотографисања и кратког предаха, екипа се опростила од највишег врха и запутила назад истим путем.

Лијепо вријеме нам је омогућило да ову планину видимо и доживимо у пуном сјају.

Опширније

Планинарски поход на Прењ

Планинарски поход на Прењ

Удружење инжењера електротехнике Републике Српске у оквиру планираних активности за текућу годину организује, пети по реду, планинарски поход на планину Прењ у периоду од 9.-11. септембра 2022. године.

Више детаља о самом походу (смјештај, превоз, котизација и сл.) ћемо имати након обављених пријава 19.08.2022. (петак).

Број мјеста је ограничен на 25, а предност имају чланови Удружења.

Овом приликом позивамо све заинтересоване чланове и пријатеље Удружења да нам се придруже.

За све додатне информације и пријаве контактирајте:
065 513 629 - Милан,
065 522 005 - Злаја,
065 414 510 - Данијел.

Опширније

Одржан пети тениски турнир дублова УИЕРС-а

Одржан пети тениски турнир дублова УИЕРС-а

Удружењe инжењера електротехнике Републике Српске је у понедјељак, 09.05.2022. године успјешно организовало пети тениски турнир дублова на теренима ТК Бања Лука.

Учешће на турниру је узело укупно 36 такмичара, односно 18 парова. За прво мјесто снаге су одмјерили парови Бабић-Савановић и Васиљевић-Нинковић. Меч за прво мјесто, пун узбуђења и неизвјесности, завршен je у корист тениског пара Бабић-Савановић резултатом 9:7.

Добре ствари из претходних година се нису мијењале, поред одличног тениса учесници су имали прилику да се друже и уживају уз добро познати котлић, роштиљ и коју чашицу.

Захваљујемо се свим учесницима, као и спонзорима без којих не би било могуће реализовати овај спортски догађај.

У наставку слиједе најзанимљивије фотографије:

Опширније

Пети тениски турнир у паровима

Пети тениски турнир у паровима

У организацији Удружења инжењера електротехнике Републике Српске и њихових пријатеља и ове године, по пети пут, се организује тениски турнир дублова.
Одржавање турнира је планирано за понедјељак 9.5.2022. године на теренима ТK Бања Лука – Ребровац.

Овом приликом позивамо све заинтересоване чланове и пријатеље Удружења да нам се придруже.

Поред такмичарског дијела, планирано је дружење уз котлић и роштиљ, добру музику и чашицу разговора.

Обзиром да се манифестација финансира личним учешћем и средствима донатора, износ учешћа је:
• 30,00 КМ (за чланове који су регулисали чланарину за 2022.г)
• 55,00 КМ (за чланове који нису регулисали чланарину, иста је укалкулисана)

Ваше пријаве можете обавити најкасније до понедјељка, 2.5.2022. године, на сљедеће контакте:
065 513 629 - Милан,
065 522 005 - Злаја и
065 414 510 - Данијел.

Опширније

Одржан Стручни панел Удружења инжењера електротехнике Републике Српске

Одржан Стручни панел Удружења инжењера електротехнике Републике Српске

Стручни панел из области дигиталне трансформације у организацији Удружења инжењера електротехнике Републике Српске одржан је крајем протекле седмице на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Стручни панел је окупио представнике Електротехничког факултета, ICT фирме које су презентовале напредна дигитална рјешења, као и компаније и институције које су заинтересоване за дигитализацију и оптимизацију својих пословних процеса и рада.

Панел је отворио почасни предсједник Удружења инжењера електротехнике Републике Српске проф. др Бранко Докић који је нагласио важност постојања овог удружења и најавио нове активности у наредном периоду.

Зоран Ђурић, декан Електротехничког факултета у Бањалуци, истакао је њихову важну улогу у образовању и формирању кадрова за ИТ тржиште Републике Српске.

Своје теме и рјешења представиле су компаније РТ-РК, Гео ИНОВА, Блицнет, Асеко, Ланако, Б2 Линк и Микроелектроника.

На крају сусрета Милан Гвоздерац, предсједник Удружења инжењера електротехнике Републике Српске, захвалио је бањалучком ЕТФ-у на подршци у организацији овог важног панела, као и ICT компанијама на презентацији напредних техничких рјешења.

Више информација везано за овај догађај можете погледати у сљедћем видеу.

VIDEO

У наставку слиједи и неколико фотографија са УИЕРС стручног панела:

Опширније

Учесници и теме УИЕРС стручног панела

Учесници и теме УИЕРС стручног панела

Стручни панел у организацији Удружења инжењера електротехнике Републике Српске одржаће се у четвртак, 9.12.2021. године с почетком у 10.00 часова.

Учесници панела, као и њихове теме, су сљедећи:

 • 10.15ч - ЕТФ Бања Лука, “Улога Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци на ИТ тржишту Републике Српске“
 • 10.35ч - RТ-RК„Аутономна возила као велики инжењерски изазов"
 • 10.55ч - INOVA„Геоинформатичка подршка одрживом газдовању простором и инфраструктурним систенима“
 • 11.15ч - BlicNet„Концепт паметног града (Smart City)“
 • 12.00ч - Аsseco, „Digital Frontline – Нова генерација рјешења дигиталног банкарства, уз осврт на рјешења за GDPR – Апликативно рјешење које покрива регулативу за заштиту личних података, те Live рјешење – Контакт центар.“
 • 12.20ч - Lanacо„Kуповина и/или изнајмљивање ИТ ресурса“
 • 12.40ч - B2link, "Cloud сервиси потребни свакој компанији"
 • 13.00ч - Микроелектроника, "Мјерење енергије, снаге и других параметара у циљу управљања потрошњом у реалном времену, оптимизацији кориштења и могућности комбиновања разних видова енергије."

Због ограниченог броја мјеста, стручни панел је могуће пратити путем Microsoft Teamsa на сљедећем линку.

Опширније

Удружење инжењера електротехнике Републике Српске (УИЕРС) је основано с циљем да се допринос инжењера електротехнике економском развоју и развоју Републике Српске у цјелини знатно увећа. Са друге стране, Удружење својим постојањем и активностима, доприноси и личном усавршавању својих чланова и афирмацији струке, напретку образовања у области електротехнике у Републици Српској.

banner cyr

Чланарина

Сазнајте који су услови учлањења за физичка и правна лица

Иди на страницу

Повежите се

 All demo content is for sample purposes only, intended to a live site. Any content images are the copyright of RocketTheme, or their respective rights holders, and cannot be used without prior permission. A RocketLauncher is available, which allows you to mimic this demo.

 

Удружење

УДРУЖЕЊЕ ИНЖЕЊЕРА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Бања Лука, Патре 5
(Електротехнички факултет Универзитета у Бањој Луци)
Тел. 051 221 824; Факс. 051 211 408, е-адреса: kontakt@uiers.org
www.uiers.org

 

Гдје се налазимо