• Udruženje

  Udruženje

  Okupljanje članova Udruženja radi obogaćivanja (uvećanja) njihovog stručnog znanja
 • Inženjera

  Inženjera

  Okupljanje članova Udruženja radi obogaćivanja (uvećanja) njihovog stručnog znanja
 • Elektrotehnike

  Elektrotehnike

  Okupljanje članova Udruženja radi obogaćivanja (uvećanja) njihovog stručnog znanja
 • 1
 • 2
 • 3
Osvojen najviši vrh Prenja - Zelena glava

Osvojen najviši vrh Prenja - Zelena glava

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske je, u periodu od 09. do 11. septembra 2022. godine, organizovalo petu po redu planinarsku akciju za članove i prijatelje ovog udruženja. Ovog puta osvojen je najviši vrh planine Prenj, Zelena glava (2103 mnv).

Prenj je po mnogima najatraktivnija i najljepša, ali i najsurovija planina u Bosni i Hercegovini. Proteže se na oko 600 km2 u centralnom delu Dinarskog planinskog vijenca, Jugo-zapadno od Sarajeva, a između gradova Konjica i Mostara. Okružuju ga jezera (prirodna i vještačka) Boračko, Jablaničko, Grabovičko, Salakovac, kao i rijeke Neretva, Ljuta, Neretvica, Bijela i Drežanka. Odlikuju je živopisni krečnjački vrhovi i izuzetni vidikovci. Prenj je planina izuzetne prirodne ljepote, koja ima ukupno 11 vrhova iznad 2000 mnv. Zbog svoje veličine i okruženja dobila je sinonim bosanski Himalaji.

U jednodnevnoj planinarskoj akciji devetočlana ekipa se popela na Zelenu galvu (2103 mnv) koja je najviši vrh Prenja. Krenuli smo kombijem od Boračkog jezera (420 mnv), gdje smo bili smješteni u kampu Borašnica, do Crnog polja odakle vodi dobro obilježena planinarska staza put planinske kućice Jezerce. Prvi dio puta ide kroz šumu. Udaljeno oko sat vremena hodanja od polazne tačke nalazi se izvor sakriven u stijeni sa lijeve strane, Picino vrelo. Da bi dohvatili vodu iz njega, morate se popeti nekoliko metara uz stijenu, i onda zavući u pukotinu iz koje možete zagrabiti vodu. Nedugo zatim izlazi se iz šume i ostatak puta do Jezerca vodi poljem.

Na Jezercu kod istoimene planinske kuće (1650 mnv) je idealno mjesto za odmor. Snagu smo vratili okrijepivši se sušenim voćem i hladnom vodom sa obližnjeg planinskog vrela.

Od Jezerca smo krenuli ka sedlu i samom vrhu, gde nam je trebalo još oko dva sata. Uspon je djelimično osiguran sajlama, koje služe da sigurnije prođemo kroz usjeke. Ukupno smo prepješačili oko 21km i negde blizu 1700m uspona.

Na samom vrhu, kao nagrada za uloženi napor, pruža se veličanstven pogled na ostale vrhove ovog planinskog masiva: Lupoglav, Otiš, Herač, Velika Kapa i dr. kao i obližnje planine Visočica, Bjelašnica, Bitovnja, Čvrsnica, Velež i Crvanj. Nakon fotografisanja i kratkog predaha, ekipa se oprostila od najvišeg vrha i zaputila nazad istim putem.

Lijepo vrijeme nam je omogućilo da ovu planinu vidimo i doživimo u punom sjaju.

Opširnije

Planinarski pohod na Prenj

Planinarski pohod na Prenj

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske u okviru planiranih aktivnosti za tekuću godinu organizuje, peti po redu, planinarski pohod na planinu Prenj u periodu od 9.-11. septembra 2022. godine.

Više detalja o samom pohodu (smještaj, prevoz, kotizacija i sl.) ćemo imati nakon obavljenih prijava 19.08.2022. (petak).

Broj mjesta je ograničen na 25, a prednost imaju članovi Udruženja.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane članove i prijatelje Udruženja da nam se pridruže.

Za sve dodatne informacije i prijave kontaktirajte:
065 513 629 - Milan,
065 522 005 - Zlaja,
065 414 510 - Danijel.

Opširnije

Održan peti teniski turnir dublova UIERS-a

Održan peti teniski turnir dublova UIERS-a

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske je u ponedjeljak, 09.05.2022. godine uspješno organizovalo peti teniski turnir dublova na terenima TK Banja Luka.

Učešće na turniru je uzelo ukupno 36 takmičara, odnosno 18 parova. Za prvo mjesto snage su odmjerili parovi Babić-Savanović i Vasiljević-Ninković. Meč za prvo mjesto, pun uzbuđenja i neizvjesnosti, završen je u korist teniskog para Babić-Savanović rezultatom 9:7.

Dobre stvari iz prethodnih godina se nisu mijenjale, pored odličnog tenisa učesnici su imali priliku da se druže i uživaju uz dobro poznati kotlić, roštilj i koju čašicu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, kao i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovaj sportski događaj.

U nastavku slijede najzanimljivije fotografije:

Opširnije

Peti teniski turnir u parovima

Peti teniski turnir u parovima

U organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske i njihovih prijatelja i ove godine, po peti put, se organizuje teniski turnir dublova.
Održavanje turnira je planirano za ponedjeljak 9.5.2022. godine na terenima TK Banja Luka – Rebrovac.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane članove i prijatelje Udruženja da nam se pridruže.

Pored takmičarskog dijela, planirano je druženje uz kotlić i roštilj, dobru muziku i čašicu razgovora.

Obzirom da se manifestacija finansira ličnim učešćem i sredstvima donatora, iznos učešća je:
• 30,00 KM (za članove koji su regulisali članarinu za 2022.g)
• 55,00 KM (za članove koji nisu regulisali članarinu, ista je ukalkulisana)

Vaše prijave možete obaviti najkasnije do ponedjeljka, 2.5.2022. godine, na sljedeće kontakte:
065 513 629 - Milan,
065 522 005 - Zlaja i
065 414 510 - Danijel.

Opširnije

Održan Stručni panel Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske

Održan Stručni panel Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske

Stručni panel iz oblasti digitalne transformacije u organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske održan je krajem protekle sedmice na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Stručni panel je okupio predstavnike Elektrotehničkog fakulteta, ICT firme koje su prezentovale napredna digitalna rješenja, kao i kompanije i institucije koje su zainteresovane za digitalizaciju i optimizaciju svojih poslovnih procesa i rada.

Panel je otvorio počasni predsjednik Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske prof. dr Branko Dokić koji je naglasio važnost postojanja ovog udruženja i najavio nove aktivnosti u narednom periodu.

Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, istakao je njihovu važnu ulogu u obrazovanju i formiranju kadrova za IT tržište Republike Srpske.

Svoje teme i rješenja predstavile su kompanije RT-RK, Geo INOVA, BlicNet, Asseco, Lanaco, B2 Link i Mikroelektronika.

Na kraju susreta Milan Gvozderac, predsjednik Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske, zahvalio je banjalučkom ETF-u na podršci u organizaciji ovog važnog panela, kao i ICT kompanijama na prezentaciji naprednih tehničkih rješenja.

Više informacija vezano za ovaj događaj možete pogledati na sljedćem linku.

VIDEO

U nastavku slijedi i nekoliko fotografija sa UIERS stručnog panela:

Opširnije

Učesnici i teme UIERS stručnog panela

Učesnici i teme UIERS stručnog panela

Stručni panel u organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske održaće se u četvrtak, 9.12.2021. godine s početkom u 10.00 časova.

Učesnici panela, kao i njihove teme, su sljedeći:

 • 10.15h - ETF Banja Luka,  "Uloga Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci na IT tržištu Republike Srpske"
 • 10.35h - RT-RK, „Autonomna vozila kao veliki inženjerski izazov"
 • 10.55h - INOVA, „Geoinformatička podrška održivom gazdovanju prostorom i infrastrukturnim sistenima“
 • 11.15h - BlicNet, „Koncept pametnog grada (Smart City)“ 
 • 12.00h - Asseco, „Digital Frontline – Nova generacija rješenja digitalnog bankarstva, uz osvrt na rješenja za GDPR – Aplikativno rješenje koje pokriva regulativu za zaštitu ličnih podataka, te Live rješenje – Kontakt centar.“
 • 12.20h - Lanaco, „Kupovina i/ili iznajmljivanje IT resursa“
 • 12.40h - B2link, "Cloud servisi potrebni svakoj kompaniji"
 • 13.00h - Mikroelektronika, "Mjerenje energije, snage i drugih parametara u cilju upravljanja potrošnjom u realnom vremenu, optimizaciji korištenja i mogućnosti kombinovanja raznih vidova energije."

 Zbog ograničenog broja mjesta, stručni panel je moguće pratiti putem Microsoft Teamsa na sljedećem linku.

Opširnije

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske (UIERS) je osnovano s ciljem da se doprinos inženjera elektrotehnike ekonomskom razvoju i razvoju Republike Srpske u cjelini znatno uveća. Sa druge strane, Udruženje svojim postojanjem i aktivnostima, doprinosi i ličnom usavršavanju svojih članova i afirmaciji struke, napretku obrazovanja u oblasti elektrotehnike u Republici Srpskoj.

banner cyr

Članarina

Saznajte koji su uslovi učlanjenja za fizička i pravna lica

Idi na stranicu

Povežite se

All demo content is for sample purposes only, intended to a live site. Any content images are the copyright of RocketTheme, or their respective rights holders, and cannot be used without prior permission. A RocketLauncher is available, which allows you to mimic this demo.

 

Udruženje

UDRUŽENJE INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE REPUBLIKE SRPSKE
Banja Luka, Patre 5
(Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci)
Tel. 051 221 824; Faks. 051 211 408, e-adresa: kontakt@uiers.org
www.uiers.org

 

Gdje se nalazimo