Vijesti

Peti teniski turnir u parovima

U organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske i njihovih prijatelja i ove godine, po peti put, se organizuje teniski turnir dublova.
Održavanje turnira je planirano za ponedjeljak 9.5.2022. godine na terenima TK Banja Luka – Rebrovac.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane članove i prijatelje Udruženja da nam se pridruže.

Pored takmičarskog dijela, planirano je druženje uz kotlić i roštilj, dobru muziku i čašicu razgovora.

Obzirom da se manifestacija finansira ličnim učešćem i sredstvima donatora, iznos učešća je:
• 30,00 KM (za članove koji su regulisali članarinu za 2022.g)
• 55,00 KM (za članove koji nisu regulisali članarinu, ista je ukalkulisana)

Vaše prijave možete obaviti najkasnije do ponedjeljka, 2.5.2022. godine, na sljedeće kontakte:
065 513 629 - Milan,
065 522 005 - Zlaja i
065 414 510 - Danijel.

Održan Stručni panel Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske

Stručni panel iz oblasti digitalne transformacije u organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske održan je krajem protekle sedmice na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Stručni panel je okupio predstavnike Elektrotehničkog fakulteta, ICT firme koje su prezentovale napredna digitalna rješenja, kao i kompanije i institucije koje su zainteresovane za digitalizaciju i optimizaciju svojih poslovnih procesa i rada.

Panel je otvorio počasni predsjednik Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske prof. dr Branko Dokić koji je naglasio važnost postojanja ovog udruženja i najavio nove aktivnosti u narednom periodu.

Zoran Đurić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, istakao je njihovu važnu ulogu u obrazovanju i formiranju kadrova za IT tržište Republike Srpske.

Svoje teme i rješenja predstavile su kompanije RT-RK, Geo INOVA, BlicNet, Asseco, Lanaco, B2 Link i Mikroelektronika.

Na kraju susreta Milan Gvozderac, predsjednik Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske, zahvalio je banjalučkom ETF-u na podršci u organizaciji ovog važnog panela, kao i ICT kompanijama na prezentaciji naprednih tehničkih rješenja.

Više informacija vezano za ovaj događaj možete pogledati na sljedćem linku.

VIDEO

U nastavku slijedi i nekoliko fotografija sa UIERS stručnog panela:

Učesnici i teme UIERS stručnog panela

U četvrtak, 9.12.2021. godine s početkom u 10.00 časova održaće se stručni panel u organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske.

Učesnici panela, kao i njihove teme, su sljedeći:

  • 10.15h - ETF Banja Luka,  "Uloga Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci na IT tržištu Republike Srpske"
  • 10.35h - RT-RK, „Autonomna vozila kao veliki inženjerski izazov"
  • 10.55h - INOVA, „Geoinformatička podrška održivom gazdovanju prostorom i infrastrukturnim sistenima“
  • 11.15h - BlicNet, „Koncept pametnog grada (Smart City)“ 
  • 12.00h - Asseco, „Digital Frontline – Nova generacija rješenja digitalnog bankarstva, uz osvrt na rješenja za GDPR – Aplikativno rješenje koje pokriva regulativu za zaštitu ličnih podataka, te Live rješenje – Kontakt centar.“
  • 12.20h - Lanaco, „Kupovina i/ili iznajmljivanje IT resursa“
  • 12.40h - B2link, "Cloud servisi potrebni svakoj kompaniji"
  • 13.00h - Mikroelektronika, "Mjerenje energije, snage i drugih parametara u cilju upravljanja potrošnjom u realnom vremenu, optimizaciji korištenja i mogućnosti kombinovanja raznih vidova energije."

 Zbog ograničenog broja mjesta, stručni panel je moguće pratiti putem Microsoft Teamsa na sljedećem linku.

UIERS stručni panel

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske organizuje stručni panel u četvrtak, 09.12.2021. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci u periodu od 10.00 do 14.00 časova.

Pored Elektrotehničkog fakulteta, učesnici panela će biti još sedam kompanija i to: Mikroelektronika,  Lanaco, Blicnet, B2link, Asseco, Inova i RT-RK, gdje će biti predstavljene aktuelne teme i rješenja bazirana na novim tehnologijama.

Osvojen najviši vrh Durmitora

Udruženje inženjera elektrotehnike Republike Srpske, za svoje članove i prijatelje, je uspješno organizovalo četvrtu po redu planinarsku akciju na planinu Durmitor.

Najviši vrh ovog planinskog masiva Bobotov Kuk (2523 mnv) je ispeo dvadeset i jedan učesnik, od ukupno trideset koliko je bilo na ovom pohodu.

Okružen četinarskom šumom, kamp i apartmani "Razvršje" se nalazi u srcu Nacionalnog parka, nedaleko od Crnog jezera.

Tokom boravka vrijeme je bilo na našoj strani, te smo pored planinarenja mogli uživati u svježem vazduhu i prelijepim durmitorskim pejzažima.

Uspon na Durmitor

U organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske i njihovih prijatelja i ove godine, po četvrti put, organizujemo trodnevnu planinarsku akciju na Durmitor u periodu od 20. do 22. avgusta 2021. godine.

Više detalja o samoj akciji (smještaj, prevoz, cijena i sl.) ćemo imati nakon obavljenih prijava 15.07.2021. (četvrtak).

Broj mjesta je ograničen na 25, a prednost imaju članovi Udruženja.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane članove i prijatelje Udruženja da nam se pridruže.

Za sve dodatne informacije i prijave kontaktirajte:
065 513 629 - Milan,
065 522 005 - Zlaja,
065 414 510 - Danijel.

Četvrti teniski turnir dublova

I ove godine je u organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske održan, četvrti po redu, teniski turnir dublova u nedjelju 23. maja, na terenima TK Banja Luka.

Učešće na turniru je uzelo 32 takmičara, a za prvo mjesto snage su odmjerili parovi Babić-Šukalo i Ostojić-Milaković. Meč za prvo mjesto, pun uzbuđenja i neizvjesnosti, je završen u korist teniskog para Babić-Šukalo rezultatom 9:7.

Pored dobrog tenisa, neizostavno je bilo i druženje uz dobro poznati kotlić, roštilj i koju čašicu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, kao i sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće realizovati ovaj sportski događaj.

U nastavku slijede najzanimljivije fotografije:

Treći teniski turnir parova

U organizaciji Udruženja inženjera elektrotehnike Republike Srpske i njihovih prijatelja održan je treći teniski turnir dublova u nedjelju 11.10.2020. godine, na terenima TK Banja Luka.

Za prvu poziciju se ukupno borilo 11 parova, dok su u finalnom meču snage odmjerili pobjednički par Babić-Savović i Galić-Dokić (9:7).

Dobre stvari iz prethodnih godina se nisu mijenjale, tako da pored dobrog tenisa učesnici su imali priliku da se druže i uživaju uz roštilj i kotlić.

Zahvaljujemo se na sponzorstvu firmama Eling, Groš, Inova, te Darku Glamočaninu, Tihi Laliću i Ljubi Kmekiću, koji su pomogli u realizaciji ovog sportskog takmičenja.

U nastavku slijede fotografije:

 

 

 

banner cyr

Članarina

Saznajte koji su uslovi učlanjenja za fizička i pravna lica

Idi na stranicu

Povežite se

All demo content is for sample purposes only, intended to a live site. Any content images are the copyright of RocketTheme, or their respective rights holders, and cannot be used without prior permission. A RocketLauncher is available, which allows you to mimic this demo.

 

Udruženje

UDRUŽENJE INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE REPUBLIKE SRPSKE
Banja Luka, Patre 5
(Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci)
Tel. 051 221 824; Faks. 051 211 408, e-adresa: kontakt@uiers.org
www.uiers.org

 

Gdje se nalazimo