Вијести

Svi oni koji na svojim računarima koriste Internet Explorer stariji od aktuelne verzije 11 biti će dodatno izloženi sigurnosnim problemima. Još u jesen prošle godine Microsoft je, nakon što je objavljeno da će u Windows 10 operativnom sistemu zadani web explorer biti Edge, najavio je  da 12. januara prestaje službena podrška za Internet Explorer verzije 8, 9 i 10.

Iako će mnogi, pogotovo napredniji korisnici potvrditi da malo ko  koristi Internet Explorer, činjenica je da popriličan broj ljudi niti zna, niti ima potrebu mijenjati zadani web browser , stoga je Internet Explorer i u starijim verzijama poprilično zastupljen. Svi korisnici koji na svojim računarima imaju instalirane Windows 7, Windows 8 (8.1) ili WIndows 10, a kao zadani browser koriste Internet Explorer 11 ne moraju se, barem za sada, brinuti, jer će Microsoft i dalje redovno objavljivati sigurnosne zakrpe. Ali, ako ste kojim slučajem u kategoriji korisnika koji na svojem računaru imaju neku od starijih verzija Internet Explorera, preporuka je da odmah nadogradite (ne samo IE), jer od današnjeg dana je vaša izloženost, malware, spyware i svim ostalim malicioznim datotekama prilično povećana. Naravno, uvijek ostaje i opcija instalacije i korištenja nekog drugog web browser-a... 

 

banner cyr

Чланарина

Сазнајте који су услови учлањења за физичка и правна лица

Иди на страницу

Повежите се

 All demo content is for sample purposes only, intended to a live site. Any content images are the copyright of RocketTheme, or their respective rights holders, and cannot be used without prior permission. A RocketLauncher is available, which allows you to mimic this demo.

 

Удружење

УДРУЖЕЊЕ ИНЖЕЊЕРА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Бања Лука, Патре 5
(Електротехнички факултет Универзитета у Бањој Луци)
Тел. 051 221 824; Факс. 051 211 408, е-адреса: kontakt@uiers.org
www.uiers.org

 

Гдје се налазимо